szerda, május 16

vízszűrő kancsók

infók, amik hasznosak lehetnek:

a szűrő csak a vízkőlerakódásért felelős, változó keménységet okozó mészkövet távolítja el. Nem távolítja el a fontos ásványi anyagokat a vízből. Ugyan csökkenti az ioncserélő gyanta a magnézium és kálcium szintjét, de nem szűri ki teljesen őket.


A klór és származékai (klorin) a gyakorta használt fertőtlenítőszer amelyet a csapvízhez adagolnak a biztonság érdekében, mivel ez elpusztít bármely baktériumot vagy vírust, amely esetleg jelen lehet a vízben. Az aktív szén amelyet a szűrőben használunk, jelentősen csökkenti a klorint, amely a kellemetlen ízt, ill. állagot okozhatja.


Az ioncserélő gyanta egy élemiszerminősítésű anyag amelyet a szűrőben használunk. A gyanta molekula és néhány ion vízben hatással van a változó keménységre amely a vízkövet okozza .


Higiéniás okokból a szűrőpatron belsejében ezüst található, ezért a szűrés során bizonyos mennyiségű ezüst kerülhet a vízbe.
Ez a mennyiség az emberi fogyasztásra alkalmas határokon belül van az európai 98/83/EC rendelet értelmében, ennek ellenére nem javasolt csecsemők részére fogyasztani, ill. ételt készíteni a szűrt vízből a csecsemőnek”. Kizárólag a Magyarországi engedély kiadásának a feltétele, hogy a csecsemőkre vonatkozó ellenjavaslat (amely nem tiltás, csak javaslat) szerepeljen a használati utasításban.
Az bevizsgáló szerv (OKI) nem adott semmilyen magyarázatot arra nézve, hogy milyen mellékhatása lehet amennyiben csecsemők/kisgyermekek fogyasztanak a szűrt vízből, csak a „közegészségügyi szempontból” meghatározást használja, amely egy régi WHO irányelvre utal,
amelyet egyébként az EU többi tagállamában már régen nem vesznek figyelem be.


és ebben a HVG cikkben van jó sok hasznos infó, de nem tudtam belőle mazsolázni nektek, mert nem jelölhető ki a szöveg:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése