szombat, május 19

Óvjuk földünk ivóvíz készletét!

Megdöbbentően kevés a Föld ivóvíz készlete, olvasható awww.origo.hu hírportálon. Egy számítógépes grafika segítségével mutatják be, milyen arányban található a Földön édesvíz - vagyis mindaz, amit megihatunk.
http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ilyen-keves-a-foldon-az-ivoviz//

Gondolkozzunk el azon, hogy mi magunk, a saját környezetünkben mit tudunk tenni az ivóvíz felesleges használatának csökkentéséért!
Az is elgondolkodtató, hogyan használjuk fel a roppant értékes egészséges, tiszta édesvizet. Szinte mindenhez ivóvizet használunk, a felmosástól a WC-öblítésen keresztül a kocsimosásig. Magyarországon a nagyvárosokban élők napi 120-150 liter ivóvizet használnak el, és ebből az egyik legnagyobb tétel a vécéöblítés 15-25 literes vízigénye.


Mi a vízlábnyom? 
http://vizmuvek.hu/vizvilagnapja/vizlabnyom.html

Radikális lépésekre van szükség világszerte - figyelmeztet a WWF által kétévente kiadott tanulmány, amelyet idén egy űrállomásról mutattak be! A növekvő fogyasztás, az erőforrások egyre intenzívebb használata és a sokasodó népesség egyre elviselhetetlenebb terhelést jelent Földünknek, világít rá a 2012-es Élő Bolygó Jelentés. 
http://wwf.hu/klima_/1/az-urbol-nezve-is-csak-egy-foldunk-van

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése