szerda, május 16


Kártevők a lakásban - védekezz ellenük!


Ha eddig azt hitted, hogy a csótányok és egerek csak régi, lepukkant házakban jelenhetnek meg, jobb ha átgondolsz néhány dolgot. Íme néhány ötlet, hogy tudod távol tartani otthonodtól a nemkívánatos vendégeket!

Azt gondolhatnánk, hogy ha egy új építésű ingatlanba költözünk, akkor ott jó néhány évtizedig nem jelenhetnek meg a lakásban rágcsálók, vagy randábbnál randább bogarak. Nem árt azonban figyelembe venni, hogy amikor egy új ház felépül - esetleg lakópark- akkor az egy régi élettér, esetleg szabad terület helyére épül, ahol az addig ott lakó állatkáknak és rovaroknak is új otthont kell keresniük. Így aztán annyira nem is meglepő, amikor egy új építésű lakóparkban is rohangálhatnak egerek a folyóson, főleg, ha mondjuk a szomszédban kezdődik meg egy nagyobb építkezés.


Persze nem szabad mindent a szomszédra fogni, így nem árt ha te is megteszel mindent azért, hogy távoltarsd a kártevőket a lakásodtól.

Egér és társai
Mivel az egerek elég erős fogsorral rendelkeznek, így egy zárt szunyogháló nem fogja őket megállítani. Ha földszínti lakásban élsz muszáj mindent megtenned azért, hogy ne akarjon hozzád senki sem beköltözni - ez vonatkozik a nagyobb bogarakra is.
- Próbálj meg úgy szellőztetni, hogy mozgás van a lakásban, ne hagyd nyitva úgy a teraszt, hogy senki nincs otthon (ez a betörők miatt amúgy is veszélyes dolog).
- Ne tárolj a teraszon olyan élelmiszert, amihez kedvet kaphat a kis rágcsáló.
- Időnként nézz a szekrények, ágyak mögé, bizonyosodj meg róla, hogy nincs esetleg apró ürülék a rejtett zugokban.

Itt él Jamie Oliver!

Itt él Jamie Oliver!
Nézd meg galériánkat, és megtudhatod micsoda luxusban él a sztárszakács, Jamie Oliver.
Csótány és moly
- Figyelj oda a szemetes kuka környékére, ne hagyj félredobott ételmaradékot a kuka mellett.
- A lejárt szavatosságú ételeket mindig dobd ki, különösen a magvakat, lisztféléket. Bár azt gondolnád, hogy nem romolhat meg, apróbb élősködők azonban beletelepedhetnek.
- Ne hagyj nyitva semmilyen száraz élelmiszert, felbontás után próbáld meg visszazárni, vagy ételtároló dobozban tartani.
- A csótányok a vízrendszeren keresztül is bejuthatnak a lakásba, ezért ha a környéken vagy a szomszédban tudod, hogy vannak csótányok, jobb ha éjszakára bedugod a csapokat, hogy a lefolyón keresztül ne érkezzen hozzád is hívatlan vendég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése