kedd, május 1

Keresd a helyit! - termelői adatbázis

November legvégén, egy országos kutatással indult el a VAN Alapítványtörténetének legnagyobb szabású tudatformáló kampánya. Az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja által támogatott, hat hazai régiót érintő 12 hetes program célja, hogy informatív, edukatív céllal bemutassa a helyi élelmiszerek fogyasztásának előnyeit – a fogyasztók, a termelők, és a helyi gazdaság szempontjaiból egyaránt.
A Keresd-a-helyit kampány fókuszában a helyi, azaz az adott régió termékeinek életvitelünkre és jövőnkre gyakorolt hatásának megismertetése áll. Elsődleges célunk, hogy széles körben megismertessük helyi termék fogyasztásának előnyeit, így például azok helyi munkamegtartó hatását, és gazdasági jelentőségét, illetve célba juttatásuk alacsonyabb környezetterhelését.

Mit csinálunk?

  • 2011 novemberében egy átfogó telefonos kutatással felmérjük a helyi élelmiszerek fogyasztásának trendjeit
  • 2011 decemberében 10 hetes átfogó edukatív ATL kampányba kezdünk mind a hat régióban, amely során regionális és helyi lapok, helyi rádiócsatornák, online portálok és outdoor felületek bevonásával, valamint sajtóközleményekkel hívjuk fel a kampány üzenetére a figyelmet az ország hat régiójában
  • 2011 decemberében tematikus portált indítunk a www.keresdahelyitkampany.hu címen, amelyen a „Keresd a helyit” kampány aktualitásai és kampányhoz csatlakozó helyi termelők kereshető adatbázisa is elérhető lesz. A weboldal üzemeltetését és fejlesztését a van. alapítvány 5 évig biztosítja.
  • 2012 januárjától márkanagykövetek bevonásával, klasszikus PR aktivitással és vírusfilmekkel erősítjük a kampány kommunikációját.
  • 2012 januárjában régiónként 300 ezer, azaz összesen 1,800,000 darab – a kampány jelmondatával és logójával ellátott – ingyenes, környezetbarát csomagolóanyagot osztunk ki azoknak a termelőknek és szervezeteknek, akik csatlakoztak a kampányhoz és regisztráltak a weboldalunkon.
  • 2012 februárjában megismételjük a kampányt megelőző awareness kutatást és annak megállapításait sajtótájékoztató és sajtóközlemény formájában is közreadjuk.

Keresd a helyit!

Most már hozzáférhető az adatbázis, ahol régiónként és termékek alapján lehet böngészni:
http://keresdahelyitkampany.hu/termeloi-adatbazis/?order_by=REAL_NAME&REGION=K%C3%B6z%C3%A9p-Magyarorsz%C3%A1g&PRODUCTS=&search=Keressen+a+k%C3%ADv%C3%A1nt+sz%C3%B3ra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése