kedd, június 12

Mit kell tudni a klorofillról?

Ezt az utolsó szóig érdemes elolvasni, végig hasznos és talán újdonságnak is számító dolgokról olvashatsz:


Csodálatos, gyógyító klorofill








klorofill
Mi is az a klorofill? Hát, biztosan tudod, tanultad biológia órán. A zöld növények zöld színe a klorofillnak köszönhető.
A klorofill “befogja” az éltető napenergiát, fényenergiát, (úgy is mondhatnánk, hogy “elraktározza” a napfényt), – hogy később kémiai energiát állítson elő belőle.
A zöld növények csodálatos módon “táplálkoznak” a Napból, nincs szükségük más élőlényre a fennmaradásukhoz. A zöld növényekben (zöld színű zöldségekben, de különösen a leveles zöldségfélékben) a legnagyobb a klorofill mennyisége.
Az állatok és egyes növények (pl. gombák) testében nincsen klorofill, nem tudják a fényt felhasználni, nem tudnak szervetlen vegyületekből szerves anyagot létrehozni. Tudnod kell, hogy napfény nélkül nem létezhetünk. A klorofill ugyanolyan fontos, mint a napfény.
Az ember is eszik zöld növényeket, illetve növényevő állatokat, a növényevő állatokat megeszik a húsevők (tápláléklánc) így némi “folyékony napenergiát” nyerünk mi is, ez azonban kevés, továbbá táplálkozásunkról is  elmondható, hogy civilizációs “fejlődésünknek” (vagy inkább fogalmazzak úgy, hogy “hanyatlásunknak”) köszönhetően már egyre kevesebb zöld táplálékot iktatunk be a táplálékaink közé.  Pedig nagyon fontos lenne:
A klorofillt a növények “vérének” is hívják (zöld vér), mert molekulaszerkezete nagyon hasonlít a vér hemoglobinjához. A vérben lévő hemoglobin oxigénből, szénből, nitrogénből épül fel, amelyek egy vas atomot fognak közre. A klorofill is ugyanilyen felépítésű, azzal a különbséggel, hogy a vas atom helyett magnézium található.
Victoria Boutenko is úgy fogalmaz, hogy “a klorofill úgy vigyáz a testünkre, ahogy egy gondoskodó és szerető anya teszi. Valamennyi szervünket pucolja, gyógyítja”.
A klorofill telis tele van oxigénnel, mely kedvez a jó (aerob) baktériumok szaporodásának. Ha nincs elegendő oxigén jelen a sejtjeinkben, akkor a “rossz” baktériumoké a főszerep, ezek veszik át az irányítást (egy kis horror sejtszinten).
És itt most nem zárójelben jegyzem meg, mert nagyon is fontos, hogy Otto Warburg is régebben már Nobel díjat kapott azért, mert bebizonyította, hogy a rákos sejtek oxigéndús környezetben elpusztulnak.
Klorofillel pedig hatalmas mennyiségű oxigént tudunk a sejtjeinkbe juttatni! A klorofill bevitelre egy remek lehetőség a zöld turmixok fogyasztása.
A zöld levelű növények magas klorofill- és ásványi anyag tartalmuk miatt a Földünkön lévő legjobb lúgosító élelmiszerek!!! (pl. búzafű – 70 %-a klorofill!!) – még egy bejegyzésben részletesebben bemutatom.

A klorofill néhány előnyös tulajdonsága (a teljesség igénye nélkül):
- segít a vérsejteknek abban, hogy az oxigén a szervezetben mindenhova eljusson
- csökkenti a rákkeltő anyagok kötődését a DNS-hez a májban és egyéb szervekben, segíti a máj tisztulását
- segít a kalcium-kövek lebontásában
- erőteljes, természetes méregtelenítő
- antibakteriális hatása is van
- gyorsítja a sebek, sérülések gyógyulását, regenerálódását
- lúgosít, méregtelenít
- segít a vérszegénységben szenvedőknek
- tisztítja a beleket és szagtalanítja
Érdemes fontolóra venned tehát a zöld növényi levelek, búzafű és más klorofill források magasabb arányú beiktatását étrendedbe! Megéri!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése