kedd, június 12

Bőrtápláló arckrém házilag

No, és akkor itt az ígért recept! Tudom, volt már arckrém Katától ez egy másik, tessék kipróbálni, lehet választani!



Bőrtápláló arckrém házilag




arckrem
Ez az arckrém pillanatok alatt elkészíthető. Nincs benne semmiféle káros anyag, amiben bizony a bolti, agyonreklámozott kozmetikumok nem szenvednek hiányt.
Arckrémek vásárlása esetén célszerű natúrkozmetikumot, vagy ellenőrzött natúrkozmetikumot választani (pl: BDIH jelölésűt).
A legjobb azonban, ha otthon készítjük el.
Az alábbi receptnél pontos arány értékeket nem írok, annyi a lényeg, hogy a szilárd olajok és a folyékony olajok megfelelő arányban legyenek, hogy a krém ne legyen túl híg, de ne legyen túl kemény sem, azaz kenhető maradjon.
Ha nincs valamely alapanyagod, használhatsz helyette mást, vagy kihagyhatod, illetve az illóolajat más illóolajjal helyettesítheted.
Fontos: egyszerre csak kis adagot készíts, ugyanis nincs benne tartósítószer, így ha meleg helyen tárolod, könnyen megromlik. Én kb. 15-20 ml-nyi mennyiséget készítettem, ez kb. egy hétre lesz elegendő, ha csak az arcra, esetleg a dekoltázsra használjuk.
Hozzávalók: (kb.  kiskanálnyi mennyiségek mindenből, ahol nem tüntetek fel más mennyiséget) : shea vaj, kb. mangóvaj,  kókusz olaj, pár csepp E-vitamin,  jojoba olaj, szőlőmag olaj, búzacsíra olaj, méhviasz, 1-2 csepp kubeba illóolaj (finom illatú, a citromra emlékeztet – illóolajból csak tényleg picit tegyünk, egyrészt mert nem mindenki bőre viseli el a tömény olajat, másrészt vannak olyan illóolajok, amelyek jobb, ha nem érintkeznek közvetlenül a bőrrel (pl. a fahéj olaj csíp).
Elkészítés: A méhviasz lapot kis lábosban tűz felett felmelegítjük, hozzákeverjük a szilárd olajokat (shea vaj, mangóvaj, kókusz olaj) (vigyázz! nem hevítjük túl, csak annyira éppen, hogy folyékony legyen!!!. Utána beletesszük a folyékony olajokat: jojoba olaj, szőlőmag olaj, E-vitamin, búzacsíra olaj, illóolaj, majd összekeverjük és kis tégelybe töltjük.
Annyira jóra sikerült, hogy egyszerűen IMÁDOM!! :)
Bőrre kenve gyorsan felszívódik, egy darabig ugyan fénylik tőle a bőrünk, de nem sokáig.
Figyelem! Ha illóolajat is használtál, különösen vigyázz, hogy szembe ne kerüljön!
Hűvös helyen tárold. Rövid időn belül használd el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése