kedd, június 26

Még egyszer az Északi-sarkvidék védelméért

Mint ahogy korábban már hírt adtunk az Északi-sarkvidék megmentéséért indított petícióról /Te már aláírtad?!/, tudhatjátok, hogy vészesen olvad a Föld "légkondijaként" is emlegetett jégtakaró. Ha ez a tendencia tovább folytatódik, az egész Föld hőháztartása veszélybe kerülhet, nem is beszélve az ott élő állatokról, akik elveszítik életterüket. Azonban nem csak ez a veszély fenyegeti a sarkvidéket, hiszen az iparszerű halászat és legújabban a tenger alatti  olajkincset felkutatni szándékozó olajmultik tevékenysége  még rombolóbb hatással lehet a sarkvidéki ökoszisztémára.
Erről is szó volt a riói Föld-csúcstalálkozón, ám egyelőre érdemi intézkedések híján a civil kezdeményezésekben lehet bízni és tenni, ahogyan 30 évvel ezelőtt így sikerült a Déli-sarkvidéket globális védett területté nyilváníttatni.Írd alá te is az Északi-sarkvidék megmentésért indított petíciót!
Erről olvashatsz bővebben:

http://greenpeace.blog.hu/2012/06/26/meghuzzuk_a_hatart_a_sarki_jegen

1 megjegyzés:

  1. az e-mailcím megadása után átdob az alkalmazás egy adományozó oldalra, de ha nem adományoztok, akkor is elmegy a szavazat! köszi mindenkinek!

    VálaszTörlés