kedd, június 12

Minden, amit a zöldturmixról tudni kell...

Zöldturmix vagy smoothie, Victoria Boutenko, Tim van Orden, hogyan és mivel készíthetsz zöldturmixot, élettani hatások, vagyis minden, amit a zöldturmixról tudni kell. Ízelítőként:

A zöld turmixok, “green smoothie”-k villámgyorsan elkészíthetők, akár főétkezésként is fogyaszthatók.

A zöld levelek bátran párosíthatók gyümölcsökkel, igazából nem sorolandók a zöldségek közé. Gyümölcsökkel való együttfogyasztásuk semmiféle emésztési problémát, erjedést, emésztési gondokat nem okoz.
Zöld turmixok elkészítése:
A zöld turmixok elkészítéséhez elegendő egy vagy kétfajta (ennél több lehetőleg ne is legyen, mivel a gyümölcsöket is jobb önmagukban fogyasztani az erjedéses és savasító folyamatok elkerülése végett) gyümölcs (alma, banán, magnó, őszibarack, sárgabarack, bogyós és piros gyümölcsök (málna, ribizli, szeder, áfonya, eper)  – ezeket bátran variálhatod, ez legyen kb. 60 %-ban) és bármilyen ehető zöld növény kb. 40 %-ban (spenót, sóska, petrezselyem zöldje, sárgarépa zöldje, pitypang levél, kövér porcsin (ehető gyomnövény), zellerszár, leveles kel, saláta, csalán). Ha túl sűrű, még egy kis tisztított vizet turmixolhatsz hozzá.
Nehogy azt hidd, hogy szörnyű íze van. Ugyan első ránézésre csúnyácskának tűnik, de ha kísérletezel és jól párosítod a gyümölcsöket, akkor nagyon finom.
Naponta ne csak egy csészével fogyassz, hanem bátran, akár 1-1,5 litert is. Tízóraira, reggelire, vagy akár a vacsorádat is helyettesítheted vele.
A zöld levelek kitűnően lúgosítják a szervezetet, fehérjetartalmuk pedig kiemelkedő. Sokan vádolják azzal a vegetáriánus táplálkozást is, hogy nem elegendő a fehérje. Azonban már több forrásból bizonyítást nyert, hogy nem a fehérjehiánytól, hanem inkább a túlzott fehérjebeviteltől kellene rettegnünk.
A zöldlevelűek tele vannak oxigénnel dús klorofillel, mellyel növelheted szervezeted oxigénellátását. 

Érdemes elolvasni az egész cikket, ahol még arra is választ találhatsz, hogy milyen konyhai gépet és honnan tudsz beszerezni a zöldturmix elkészítéséhez, kedvcsinálóként néhány receptet olvashatsz és képeket is láthatsz az elkészített italokból!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése