szombat, június 9

Gázfogyasztást csökkentő magyar találmány gyártóra vár



Zseniális magyar találmány

60 %-os gáz megtakarítás igazoltan, ám egy újabb magyar kidobott találmány?

Egy 82 éves nagykanizsai férfi kifejlesztett egy olyan, gázkonvektorokba építhető hőcserélő rendszert, melynek segítségével 60%-os megtakarítás érhető el.
A szerkezetet már minden illetékes hatóság bevizsgálta és igazolta az eredményét. Az ötletgazda azonban egyelőre nem talált gyártót, pedig azt mondja, bármely hagyományos gázkonvektort át lehetne alakítani úgy, hogy a jelenlegi mennyiségnek kevesebb, mint a felét fogyassza.
Az átalakítás költségei, konvektoronként 30 ezer forint körüli áron számolhatóak, ami akár egy fűtési idény alatt megtérül.

Sajnos, nem ez az első és nem is az utolsó hír, amely szomorúsággal tölt el.

Zseniális magyar találmányok landolnak külföldi országok befektetőinek karmai között és zsíros haszonnal eladva növelik az idegen ország GDP- jét. Láttunk már példát arra is néhány éve, hogy a MTA-n bemutatott, magyar tudósok által kifejlesztett, forradalmi energiatermelő módszert hagyta elúszni a kormány (széndioxidot egy speciális szénszűrőn átengedve villamos energiát nyertek), de ilyen energia ár robbanás mellett nem találni gyártót egy ilyen termékre, ez már nem pazarlás, hanem felelőtlenség. Valószínűsíthető, hogy a termékre nem csak Magyarországon, de a környező országokban is nagy kereslet várható.

Remélhetőleg, egy ilyen üzlet nem landol ismét egy éles szemű, külföldi vállalkozónál.

Forrás: magyar-talalmanyok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése