kedd, június 12

Mi a helyzet a bolti dezodorokkal?


Dobd a kukába a golyós dezodorodat!
golyosdezodor
Dobd a kukába a golyós dezodorodat! Vagyis, előbb olvasd el az összetevők listáját. Ha szerepel benne alumínium, és naná hogy szerepel (ebben 99 %-ig biztos vagyok), akkor mehet a süllyesztőbe. Miért?
Nos, a golyós dezodorok általában alumínium hozzáadásával készülnek, aminek egészségre ártalmas hatása is lehet. Nézzük, mi is ez!
Miért is tesznek alumíniumot egy golyós dezodorba? Azért, ami az izzadásgátló dezodorok fő célja, hogy megakadályozza az izzadást. Hogyan tudja egy kozmetikum megakadályozni az izzadást?
A legegyszerűbb módon: eltömíti a pórusokat, verejtékmirigyek kivezető nyílását, így a verejték nem tud kijutni a szervezetünkből.
Gondolkodjunk csak egy kicsit! Jó ez nekünk?
A verejtékezés, izzadás a szervezet természetes méregtelenítő folyamata, a méreganyagok az izzadságon keresztül választódnak ki, a szervezetben lévő felesleges savakat is a bőrön keresztül adja le a szervezetünk. Ez természetes jelenség, és nem kellene megakadályoznunk.
Ha mégis ezt tesszük, a méreganyagok nem tudnak kijutni szervezetünkből, még jobban felgyülemlenek bennünk, a savak további szerveket támadhatnak meg, kialakulhat a rák.
A hónalj körüli verejtékmirigyek elzáródása esetén, amit mi szándékosan és mesterségesen idézünk elő saját magunknak, saját magunkat mérgezzük, belefojtjuk magunkba azokat a hulladékanyagokat, amiknek távozniuk kellene – könnyedén kialakulhat a mellrák.
(Már bocsánat, egy ronda hasonlat, de mi lenne, ha nem lenne lyuk a fenekünkön – belehalnánk … – a szervezet a salakanyagokat igyekszik kiválasztani úgy, ahogy tudja – és milyen okos, jól teszi, ne akadályozzuk tehát ebben semmiféle formában.)
Az alumíniumot egyébként még összefüggésbe hozzák az Alzheimer kór kialakulásával is, és potenciális rákkeltőként tartják.
***
Mégis, akkor mi lehet a megoldás?
Boltokban, pl. bioboltokban már kapni olyan változatokat is, amelyek nem tartalmaznak alumíniumot. BDIH natúrkozmetikumot is kereshetünk, ezek szintén mentesek a mérgező alumíniumtól.
Sőt, sókristály dezodor is létezik már, vagy egy egyszerű formája, amit én is használok, egy egyszerű Himalaya sószappan is megfelel erre a célra. A sószappant enyhén benedvesítjük, és ugyanúgy használjuk, mint egy golyós dezodort.
Ezek, valamint az alumíniumot nem tartalmazó deók a természetes izzadást nem szüntetik ugyan meg, megmarad a szervezetnek a normális méregtelenítő kiskapuja, viszont az izzadtság szag nem érezhető, nem lesz izzadt szagunk.
Sószappan esetében (mivel a himalaya só lúgos kémhatású) nem tudnak szaporodni a baktériumok a hónaljban, mert ez a közeg, ph érték nem kedvez  a szaporodásuknak.
Te milyen dezodort használsz? Van egyéb tipped számunkra?

A mi tippünk: lásd Kata deo receptjét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése