hétfő, június 25


Függő veteményeskert PVC csövekből
Nem mindenkinek adatott meg egy hatalmas kert lehetősége, ahol tavasztól őszig kedvére termesztheti kedvenc zöldségeit, fűszernövényeit. Viszont, ha a vágy és a tetterő meg van hozzá, akkor már csak egy jópofa megvalósítható ötletet kell találni, ami nem foglal nagy helyet.Ez az igen látványos megoldás PVC csövekből áll össze, amelyekbe cserepestől állíthatod bele a növénykéket. Igazából a lefolyó cső csak a locsolás megkönnyítésére és a növények kis helyen történő tárolására szolgál. A maradék vizet érdemes a lejtmenet végén egy edénybe összegyűjteni és a legközelebbi locsolásnál újrahasznosítani. Ennek köszönhetően, és hogy a nap egy idő után nem éri közvetlenül a nedves földet, összesen 80%- kal kevesebb vizet igényel, mint egy átlagos veteményes kert.
Mivel kis földmennyiség áll rendelkezésére a növényeknek, ezért jó minőségű termőtalajra és folyamatos tápoldatozásra van szükségük a jó terméshozam érdekében.

A tartóoszlopokra akár kerekeket is szerelhetünk, így bármikor árnyékba, vagy épp napsütéses helyre tolhatjuk növényeinket.

Itt nézheted meg a képeket:
http://dekoresmentha.blogspot.hu/2011/11/fuggo-vetemenyeskert-pvc-csovekbol.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése