szerda, április 25

Hogyan védekezzünk a rovarok ellen?

http://bionom.hu/rovarok-elleni-vedekezes-1-resz.html/?evp=16212


Rovarok elleni védekezés 1. rész

Sziasztok!
A rovarok bizony nem túl népszerű állatok. A legtöbben talán úgy gondolják, hogy szebb lenne az élet nélkülük. Talán meghökkentő, ha megkérdezem, hogy lenne-e egyáltalán élet nélkülük? Van egy elmélet miszerint, ha a méhek kipusztulnának, 4 éven belül az emberi faj is kihalna. Nem tudom, hogy ez valóban helytálló-e, az azonban biztos, hogy minden fajnak megvan a maga szerepe az élővilágban, és egyetlen faj kihalása is hatással van az egészre.
vonal.jpg
szunyog_es_kullancsriaszto_karkoto.pngVan megoldás arra, hogy hogyan éldegéljünk egy bolygón a rovarokkal úgy, hogy ők is teret kapjanak, és mi is jól érezzük magunkat. Ebben a hírlevélben arra szeretnék tippeket adni, hogy a szabadban töltött idő minél kellemesebb legyen, és lehetőleg ne csapkodással, hadakozással teljen. A két héttel későbbi második részben pedig összegyűjtöm Neked azokat az ötleteket, amelyekkel a lakásunkat, házunkat tudjuk bionom módra többé-kevésbé rovarmentessé, és mégis rovarbaráttá tenni.
vonal.jpg
szunyog-kullancs-rovarriszto-spray.jpgA szúnyogokkal szinte minden nyáron meggyűlik a baja annak, aki gyakran kimerészkedik a természetbe, vízpartra. Ha emlékeztek a tavalyelőtti évre, akkor bizony rengeteg szúnyog volt. Reméljük idén kevesebb csípéssel is megússzuk. Nézzük meg, mit tehetünk ennek érdekében.

vonal.jpg
tihanyi-levendulaolaj_0.jpg

Kiránduláshoz, sétához, esti programokhoz ideális megoldás, ha felteszel egy Bugslock karkötőt. A karkötő illóolajokkal van átitatva, így ha veszített az erejéből nyugodtan alkalmazd Vali módszerét, azaz tegyél rá

lemongrassolaj.jpg

Ha mindig visszazárod az eredeti csomagolásába, sokáig kitart majd. Aki a fújós változatokat jobban kedveli, annak arovarriasztó spray-t ajánlanám.
vonal.jpg
stadelmann-bolhaspray.jpgUgyanezen riasztó termékek természetesen a kullancsokat is távoltartják, hiszen ők sem kedvelik ezeket az illóolajokat. Egyik botanikus tanárom javasolta az egyetemen, ha kullancsoktól hemzsegő magas fűben, esetleg vadcsapáson vágunk át egy kirándulás során, érdemes csúszós anyagú (pl. régi, kopott farmer) hosszúnadrágot viselni, amin nem tudnak megkapaszkodni a kullancsok. Jó, ha a nadrágot be is tűrjük a bakancszokniba. Kisállatainkat is óvjuk, főleg, ha egyébként lakásban tartjuk őket.
vonal.jpg


vonal.jpg
goji-juice.jpg


Fontos figyelni a táplálkozásra is, hiszen a kullancsot a B-vitamin is riasztja. Túrázás előtt és közben kortyolgass Goji-lét,

biorganik-bio-kekzold-afa-alga-por-220gr.jpg

vagy fogyassz egyéb magas B-vitamin tartalmú
táplálékokat pl. algákat,


magyar-koles.jpg

biogreen-bio-aranykoles-csira-orlemeny-aktiv-formula-500gr.jpgvagy Aranyköles-csíra őrleményt. Fokhagymát is érdemes bőségesen rágcsálni. Ha minden elővigyázatosság ellenére mégis találsz magadban kullancsot, ne ess kétségbe, mielőbb távolítsd el.

grape_vital_-_csak_uveg.jpg

Ilyenkor érdemes néhány hetes Grape-Vital kúrát tartani, az esetleges fertőzés megelőzése végett.

vonal.jpg
teafa.jpg
Ha darázs-, pók- vagy egyéb rovarcsípést szenvedtél, a csípés után azonnal dörzsöld be a bőrt friss petrezselyemmel, fokhagymával, vagy teafa olajjal.
stadelmann-rovarcsipes.jpgKend a csípés helyét akár óránként Stadelmann-féle rovarcsípés olajjal. Ez utóbbiról nagyszerű tapasztalatok vannak, minden házipatikában ott a helye, különösen a gyermekes családoknál!
kamilla.jpgHasználhatsz ezen kívül friss aloe levelet, borogathatod bőrnyugtató hatású gyógynövények főzetével, ilyen pl. akamilla, cickafark, menta, kakukkfű, levendula és a zsálya.

vonal.jpg
eucalyptusolaj.jpgborsmenta.jpgA viszketést
eukaliptusz
vagy
borsmenta olajjal
csillapíthatod.
vonal.jpg
okinawai-coral-calcium-vitafree.jpgimmunelixir.jpgAki érzékeny a rovarcsípésekre, váltott már ki allergiás reakciót nála darázs-, pók-, vagy szúnyogcsípés, az tartson magánál coral calciumot, és szükség esetén 3-4 óránként vegyen be egy szemet.
maximum.jpgIlyenkor a Maximmun béta-glükán, vagy azImmun Elixír is segíthet, hogy az immunrendszeredet megtámogasd. A csípés helyére ecetes-ruhás borogatás is alkalmazható, illetve az ezüstkolloidos ecsetelés is enyhülést hoz.
vonal.jpg
Kellemes szabadtéri időtöltést kívánok!
Mártu
Bionom.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése