hétfő, április 23

Fogkrém házilag

SHOPAHOLIC

Készítse el saját fogkrémét!

2012. április 23., hétfő 16:38
Finomra őrölt dörzsanyagok és gyógynövények: ezek a saját készítésű fogkrém leglényegesebb elemei. Csak habzani nem fog, viszont minden eleme természetes.
Ismert népi praktika szerint a fogakat nyugodtan lehet szódabikarbónával mosni. Ez így is van, de nagyon kell vigyázni, hogy a por elég finomra legyen őrölve, mert ha szemcsés, felkarcolhatja a fogzománcot, ami szintén komoly károkat okozhat. Szerencsére a szódabikarbóna viszonylag gyorsan feloldódik a szájban, így ez a probléma csak akkor állna fenn, ha közvetlenül a szódabikarbóna-porral dörzsölné a fogát.
„Az íriszgyökér és a nyílgyökér alkalmazása fogmosásra nagyon ajánlatos" – ajánl természetes összetevőket dr. Torma Viktória vegyész, házikozmetikus . "Ezek flavonoid- és illóolaj-tartalmuk miatt általános gyulladáscsökkentő és érösszehúzó hatásúak, ami erősíti és ellenállóvá teszi a fogínyt a betegségekkel szemben. Szintén ezért alkalmazzák még fogkrémekbe a különböző gyulladáscsökkentő gyógynövényeket, a zsályát, petrezselymet, mentát, orbáncfüvet. A régi fogkrémek fontos alapanyaga a dörzsanyag, ami a fogak mechanikus tisztítását végzi. Ez régen főként a megfelelő eljárással előállított, megfelelően finom szemcsés krétapor (CaCO₃) vagy a már említett szódabikarbóna, esetleg az őrölt gyógynövények, de méginkább gyökérporok voltak."
stockfresh 1135441 teeth-poster-showing-dental-health-for-dentis

Forrás: http://divany.hu/shopaholic/2012/04/23/keszitsen_hazi_fogkremet/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése