szerda, augusztus 1

Kié a legszebb konyhakert?

A karcagi kistérség konyhakertjeit lehet nevezni erre a "versenyre", ami valójában nem versengés, sokkal inkább arról szól, hogy legalább a vidéki kertekben megjelenjen a veteményes is, amelyből a család zöldség- és gyümölcs szükségletét lehet biztosítani, vagy kiegészíteni friss terményekkel. Az eredményhirdetésre szeptemberben kerül sor, amikor is értékes nyeremények találnak gazdára. A nevezési feltételek szerint követelmény, hogy
"A kert rendezett környezetben helyezkedjék el a lakóportán, legyen gondozott, s legalább ötféle zöldség növekedjék benne. A növényeket a gazda választja szabadon, a konyhában leggyakrabban asztalra kerülő élelmiszer alapanyagokból: pl. petrezselyem, zöldborsó, sárgarépa, paprika, paradicsom, uborka, tök, saláta.
Karcagon huszonketten jelentkeztek a versenyre. Az alpolgármester szerint indulásnak biztató a nevezők száma: a város körül kialakított zártkertek használói közül is jelentkeztek, de nevezhettek azok is, akik teraszon, zsebkendőnyi földdarabkán szeretnének veteményest kialakítani és művelni."
Forrás: 
http://veddamagyart.info/eletmod/3693-a-legszebb-konyhakertek-orszagos-program-indul

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése