Ha már jól belejöttünk a balkon kertészkedésbe, és elegendő terményünk marad eltevésre, íme egy pesto recept. Készíthetjük mángoldból vagy más aprított zöldségekből is:
Medvehagyma pesto :)
Hozzávalók:
napraforgó mag
extra szűz olívaolaj
só
tört színes bors
medvehagyma
aszalt paradicsom
reszelt parmezán (jó az előre reszelt hengeres dobozos is. úgyis csak mint "fűszer" kell bele. nem kell annyira intenzívnek lennie)
...azért nem írtam mennyiségeket, mert mindenki ízlése szerint tegyen bele mindenből :)
A medvehagymát alaposan megmossuk, majd száraz konyharuhán lecsepegtetjük. A napraforgómagot felaprítjuk egy mixerben, majd az összes hozzávalót a paradicsom kivételével szintén az aprítóba tesszük, és lepürésítjük.
Az aszalt paradicsomot apró darabokra vágjuk, és belekeverjük a krémbe. Ha szeretnénk eltenni későbbre, akkor kigőzölt üvegbe zárjuk, de előtte felöntjük a tetejét olajjal. Hűtőben pár hétig amúgy is eláll, de figyeljünk arra, hogy mindig CSAKIS tiszta késsel, kanállal nyúljunk bele, ne szennyezzük.
Forrás: https://www.facebook.com/konyhakert
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése